BOKS CLINICS

Al jarenlang verzorgen wij boksclinics voor scholen, sportverenigingen en het bedrijfsleven. Tijdens de boksclinics worden de basisvaardigheden van het boksen bijgebracht. Hierbij staat veiligheid en respect voor de bokssport voorop. Boksen is daarnaast bij uitstek een echte teambuildingsactiviteit. Termen als doorzettingsvermogen, tactisch inzicht en anticiperen staan zowel bij boksen als bij veel teamprocessen centraal.

Bij het aanleren van de basisvaardigheden is het belangrijkste de bokshouding/basishouding, deze bestaat uit twee componenten:

  1. De voetenstand;
  2. De dekking.

Een theoretische onderbouwing wordt tijdens de les aan de deelnemers medegedeeld.

Ook behoort een intensieve warming up, waarbij elke deelnemer zijn eigen grens opzoekt en aangeeft, tot de clinic alvorens er wordt overgegaan tot het bijbrengen van de 3 verschillende stoten:

⦁ De directe stoten
⦁ De hoeken
⦁ De opstoten

Door middel van ‘out of de boks’ oefeningen wordt de boks-clinic aantrekkelijk voor een brede doelgroep. Ter introductie kan er worden overgegaan op schaduwboksen, tikkend boksen en het zetten van stoten op elkaars handschoenen. Daarnaast zijn er meerdere coördinatie / reactie spel-oefeningen waarbij lichaam en geest wordt uitgedaagd.

Afhankelijk van de vooraf bepaalde tijdsduur en het aantal lessen kunnen er een heel scala aan diverse spierversterkende oefeningen worden gedaan. Onze ervaren trainers houden hierbij rekening met de doelgroep.

Nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie ontvangen, gebruik dan dit formulier.

Deelnemers minimaal: 8
Minimaal: 1 uur
Vrijwillige donatie is mogelijk