VERTROUWENSCONTACTPERSOON (VCP)

Heleen Miedema (v, 1956)
Sporten doe ik op de sportschool en thuis (vooral steps). Ik ben geen lid van DOS Boks- en Conditievereniging maar ken de vereniging uit enthousiaste verhalen van veel leden.
Het is belangrijk dat DOS Boks- en Conditievereniging één of meer vertrouwens contact personen heeft.  Bij een ongewenste gebeurtenis op de vereniging is het belangrijk dat iemand kan kiezen uit een aanspreekpunt die het beste bij hem of haar past, dat kan voor de één een man zijn, voor de andere een vrouw. Als leidinggevende op Universiteit Twente heb ik ruime ervaring in het voeren van "moeilijke" gesprekken. In maart 2020 heb ik de scholing VCP van het NOC*NSF gevolgd. Ik hoop dat DOS Boks- en Conditievereniging de geweldige vereniging blijft die het al 85 jaar is en dat mijn hulp nooit nodig is.
Rene Brouwer (m, 1955)
Sinds mijn studententijd, meer dan 40 jaar geleden, heb ik vrijwel dagelijks gesport: roeien, hardlopen en fietsen. In 1980 heb ik tijdens mijn diensttijd bij de Koninklijke Marine voor het eerst gebokst . Ik ben geboren, opgegroeid en heb geneeskunde gestudeerd in Rotterdam, In 1991 ben ik naar Enschede verhuisd om als internist in MST te gaan werken. In 1998, enthousiast gemaakt door Appie Bos, ben ik lid geworden van DOS Boks- en Conditievereniging. Vele jaren heb ik daar getraind: de zaaltrainingen op maandag en donderdag, de woensdag zomertrainingen op het Rutbeek en de zondag trainingen onder leiding van Hilbrand in Boekelo.  Ik weet uit ervaring hoe leuk sporten bij DOS Boks- en Conditievereniging is en dat moet voor iedereen zo zijn. Het is daarom goed dat ook DOS Boks- en Conditievereniging Vertrouwenscontactpersonen (VCP) heeft, voor het geval iemand een ervaring heeft die minder leuk is en dat op een veilige manier wil bespreken. Om mij voor te bereiden op deze taak heb ik de scholing voor VCP van het NOC*NSF gevolgd.