René Belderink

Bestuurslid DOS Boks- en Conditievereniging vanaf 1 januari 2024

Wie ben je?

Ik ben René Belderink, 57 jaar, en woonachtig in Enschede. Ik leef met veel plezier samen met mijn vriendin Juke, we hebben een dochter van 14. We wonen met z’n drieën in een mooie jaren 30 wijk.

Wat doe je?

Daarnaast ben ik werkzaam als leidinggevende in de zorg. Ik ben eindverantwoordelijke op een woonlocatie voor mensen met een beperking in het centrum van Enschede. Zo’n 20 jaar geleden heb ik een studie systeembeheer in de automatisering gevolgd. Hierin heb ik enkele jaren als ZZP-er diverse dingen gedaan.

Ik ben nu 7 jaar verbonden met boksen.

Vanaf 2016 heb ik bij een andere club getraind en sinds december 2022 ben ik lid van DOS. Bij mijn start was ik vooral nieuwsgierig naar de sfeer bij de club en was zeer positief verrast. Ik ervaar een aangename familiesfeer waarbij er respect voor een ieder aanwezig is.

Wat is je drive geweest om je beschikbaar te stellen?

In dit halve jaar heb ik de “de last om bestuursleden te vinden” op afstand gevolgd. En ik vond het jammer dat een vereniging als deze bestuursloos wordt en ophoudt te bestaan.

Na een gesprek met Sanne, Michiel en Jeffrey heb ik aangegeven bereid te zijn mij verkiesbaar te stellen om zo zitting te kunnen nemen in het bestuur.

Hoe kun je jouw kennis en kunde inzetten voor onze vereniging?

Wat mag/ kan een ieder van mij  in deze rol verwachten:

  • Inzetten op behoud van de huidige cultuur en sfeer van de vereniging.
  • Een houding waarbij ik kijk naar de positieve kant en processen in de kracht wil zetten.
  • In beeld houden waar de behoeftes liggen van de leden en hier vorm aan geven.
  • Gebruik maken van de kennis van besturen, opgedaan uit vorige bestuurs- en commissiefuncties
  • Gebruik maken van de ervaring in communicatieprocessen
  • Kennis van financiën en financiële stromingen.

Waar zie jij onze vereniging staan over 5 tot 10 jaar, waar wil je aan bouwen?

Ik vind het nog lastig om aan te geven waar ik de vereniging over 10 jaar zie staan. Ik wil wat langer verbonden zijn om hier wat over te kunnen benoemen. Voor nu volstaat voor mij dat ik mij kan vinden in de samenwerking met de andere kandidaat bestuursleden.